„Promenada“ sinoć evakuisana

09:06:00 09.06.2020, Komentara: 3

Novi Sad – Sinoć oko 21 čas u tržnom centru „Promenada“ aktivirao se sistem za automatsku dojavu požara što je izazvalo pravu pometnju kod posetilaca.

„Promenada“ sinoć evakuisana

Kada se aktivirao alarm, ugasila su se svetla u prodavnicama, a posetioci su krenuli ka izlazima, jer je upravo to savetovao "glas sa razglasa". Kako je javio portal 021.rs, radnici su mahom ostali ispred ulaza u prodavnice, a neki su pak izašli u garažu gde se stvorila neverovatna gužva. Jedan od razloga je što niko nije podigao rampe za izlaz iz tržnog centra, tako da je svaki vozač morao da čekira kartu koju je dobio na ulazu, kako bi mogao da napusti objekat. Gužva na izlazu iz garaže dovela je i do nervoze pojedinih vozača.

Kako navodi 021, na pitanje zbog čega, jednostavno, nisu podigli rampe kada su svi nagrnuli na izlaz, jedan od radnika je odgovorio: „Pa, nije bilo požara“, prevalivši preko jezika nešto o „nekim klincima“.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se u ovom tržnom centru oglašava alarm, nakon čega se utvrdi da je u pitanju lažna uzbuna. U septembru prošle godine se uključio protivpožarni alarm, jer ga je, navodno, nepoznata osoba „vandalizovala“. Posetioci koji su se u tom trenutku nalazili u bioskopu ostali su da gledaju film, jer je, kako su tada saopštili iz „Promenade“, u najkraćem roku utvrđeno da je reč o lažnoj uzbuni, pa nije bilo ni potrebe za evakuacijom.

Inače, "Promenada" je dobila upotrebnu dozvolu tek krajem maja ove godine, i to za samo pet i po sati, nakon što je Grad Novi Sad dozvolio rad tržnom centru uz zapisnik o tehničkom prijemu. Tržni centar je dobio upotrebnu dozvolu godinu i po dana od početka rada i dve godine od kako je otkriveno da je sagrađen na loše urađenom temelju.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Posetilac

, *.dynamic.kdsinter.net

Ovo nije prvi put da se ovo desava.. potuno je postalo "normalno".... A kada bude stvarno problem, ljudi nece znati.... Resite to vec jednom!


Ju ju ju

, *.internet.mts.telekom.rs

Kakva lopovska država!!! Sve se rešava preko noći, samo je dovoljno da "neko" naredi. Gadi mi se sve.


Tuza

Resice se kad neko izgubi glavu!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?