Promenadi još 45 dana za dobijanje upotrebne dozvole

08:02:00 16.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Tržni centar Promenada dobio je novi dodatni rok, od 45 dana, kako bi dobili upotrebnu dozvolu i prošli tehnički prijem objekta. Do tada će otkloniti nedostatke koji su otkriveni u pojedinim lokalima.

Promenadi još 45 dana za dobijanje upotrebne dozvole


Direktor tržnog centra Boris Stevović za 021.rs je rekao da su u protekla tri meseca testirali SCADA sistem za praćenje i kontrolu podzemnih voda koji je implementiran unutar šoping centra i da svi parametri govore da su podzemne vode daleko ispod maksimuma sistema.

Investitor, kompanija NEPI, uložila je dodatnih dva miliona evra u nov sistem za rešavanje problema podzmenih voda koji podrazumeva 11 bunara, ugradnju protivpožarnog sistema i druge popravke. Merenja sada pokazuju da se ispumpava manje podzemnih voda (12 litara u sekundi) nego što je prvobitno procenjivano (60 ili 100 litara u sekundi). Ova podzemna voda se potom prečišćava i koristi za zagrevanje objekta, nakon čega odlazi u kanalizaciju.

Stevović je za 021 potvrdio da su u međuvremenu dobili protivpožarnu dozvolu, a protekle nedelje od strane Gradske uprave i izmenjenu građevinsku dozvolu. Da bi dobili konačnu dozvolu potrebno je da isprave nedostake nastale tokom gradnje u pojedinim objektima.

- Tokom tehničkog prijema utvrđeno je da je sam šoping centar Promenada potpuno i u skladu sa projektnom dokumentacijom ispunjava sve zahteve nadležnih službi, dok su u lokalima pojedinih zakupaca utvrđena određena odstupanja od primenjivih propisa i standarda. Pomenuta odstupanja su konačno rezultirala sa dobijanjem nove dozvole za probni rad u periodu od 45 dana od strane Instituta za bezbednost i sigurnost na radu kako bi sami zakupci realizovali potrebne izmene. Svaki pojedinačni zakupac u šoping centru snosi odgovornost za svoj objekat i radove koje je izveo tokom zakupa prostora - kaže direktor Promende.

Stevović napominje da su pomenuti dodatni radovi manjeg obima i veruje da će biti obavljeni u vrlo kratkom roku, kraćem od 45 dana.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?