Promenadom fijakera „okićenih“ tamburašima danas počinje Tamburica fest

13:08:00 19.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Tamburica fest počinje danas u 18 časova, tradicionalnom promenadom fijakera „okićenih“ tamburašima. Vesela povorka krenuće od hotela „Novi Sad“, preko Štranda do centra grada, gde će uslediti defile više od 100 tamburaša. Nastupiće i foklorni ansambli i kuluturno- umetnička društva, koji će, u baštama, u centralnim gradskim ulicama, muzicirati.

Promenadom fijakera „okićenih“ tamburašima danas počinje Tamburica fest


Tokom tri festivalske večeri, u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, nastupiće izvođači iz Srbije, Turske, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i iz Brazila.

Za ljubitelje setnog zvuka, ali i jednako tako i novih, popularnih nota u tamburaškim aranžmanima, organizatori su pripremili bogat program zasnovan na negovanju tradicije i podsticaju na novo, savremeno stvaralaštvo.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg Tamburica festa je sutra na Petrovaradinskoj tvrđavi, a s obzirom na to da je ove godine zemlja prijatelj festivala Turska, festival će zvanično otvoriti njegova ekselencija, Hami Aksoj, ambasador te zemlje u Srbiji, uz nastup nacionalnog simfonijskog orkestra.

U takmičarskom delu, tambure će ukrstiti pet selekcionisanih orkestara, od velikog broja prijavljenih, koji će se boriti za prestižnu titulu najbolje tamburaške bande na Tamburica festu. U revijalnom delu programa nastupiće Vlatko Stefanovski trio, legendarni gitarista, miljenik novosadske publike u pratnji tamburaškog orkestra „Velos“, pobednika Tamburice festa 2018. godine.

Prve dve večeri su besplatne za posetioce, dok će za treće, završno veče na Petrovaradinu, ulaznica koštati 500 dinara. Tada će se za titulu najboljeg vokalnog soliste i izbor najlepše nove autorske tamburaške pesme takmičiti 12 izvođača.

U revijalnom programa nastupiće Milica Dosković, članica opere Srpskog narodnog pozorišta i za kraj, celovečernji koncert Saše Matića sa tamburašima i u pratnji njegovog orkestra.



Ulaz uz potvrdu o vakcinaciji ili test

Posetioci Tamburica festa treba da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrdu o preležanom kovidu19. Za one koji to nemaju biće omogućeno da na licu mesta, na ulazu urade antigenski test po ceni od 400 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?