Promocija stipendija "Za žene u nauci" u utorak na PMF

12:01:00 08.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Promocija programa nacionalnih stipendija "Za žene u nauci" biće održana u utorak, 12. januara, od 12.30 sati, u amiteatru "Mihajlo Pupin" na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Promocija stipendija "Za žene u nauci" u utorak na PMFDobitnice nagrade "Za žene u nauci", u sredini dr Jelena Aleksić, foto: PMF

Dobitnica stipendije "Svetu je potrebna nauka, a nauci su potrebne žene" za 2015. godinu je dr Jelena Aleksić, sa Prirodno-matematičkog fakulteta, koja će na promociji govoriti o programu.

Osim nje, o programu će govoriti i prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekanica PMF, Sanja Burg, L’Oréal Balkan, Digital and Corporate Communications Manager i laureatkinja za 2014. godinu dr Jovana Grahovac sa Tehnološkog fakulteta.

Partnerstvo, koje su 1998. godine sklopili L'ORÉAL i UNESCO i iz kojeg je nastao međunarodni program "Za žene u nauci" ("For Women in Science"), prepoznaje potencijal žena u svetu nauke i nastoji da promoviše njihovu ulogu u društvu.

Nagrade za žene u nauci, koje godišnje dobija pet najuspešnijih naučnica u svetu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?