Propisane mere opreza za kupališnu sezonu na Štrandu

13:05:00 27.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Institut za javno zdravlje Vojvodine i Crveni krst – Nadležni nacionalni granski sportski savez Republike Srbije za spasilaštvo na vodi dali su preporuke za kupalište "Štrand" tokom epidemije KOVID – 19. Radi zaštite osoblja i posetilaca, preporučuje se isticanje obaveštenja o higijenskim postupcima, sa smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite, kojih se treba pridržavati. Putem razglasa će se sporadično puštati glasovne poruke, da bi posetioce podsećali na neophodno održavanje fizičkog razmaka i poštovanja drugih opštih, propisanih mera.

Propisane mere opreza za kupališnu sezonu na Štrandu


Preporučena je fizička udaljenost od jednog i po metra, kako na plaži, tako i u vodi. I ležaljke i druga sedeća mesta moraju imati navedeni razmak. Dezinfekcija ruku će se moći obavljati na određenim mestima, na kojima će biti postavljeni dozatori s dezinfekcionim sredstvom. Dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta će se raditi nekoliko puta u toku dana, a biće pojačano i čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora.

Radiće se redovan monitoring vode na kupalištu, a od posetilaca se očekuje da poštuju preporuke u ugostiteljskim objektima. Biće zabranjeno prilaženje spasilačkoj kuli na manje od dva metra, a na snazi će biti i zabrana kontakta sa spasilačkom opremom. Osim toga, zabranjeno je korišćenje svih plutajućih objekata, poput čamaca, daski, dušeka, mišića, gume, lopti i slično.

Podsetimo, ulaz na Štrand počeće da se naplaćuje u utorak, 2. juna, kada će ponovo početi i tradicionalna humanitarna akcija "Humanitarni ponedeljak".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?