Propusti u sanaciji bazena na Spensu biće otklonjeni o trošku izvođača radova?

17:02:00 18.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas, prilikom informisnja javnosti o propustima u sanaciji bazena i pratećih objekata na Spensu , da svi sporni radovi moraju da se ponove i otklone o trošku izvođača radova.

Propusti u sanaciji bazena na Spensu biće otklonjeni o trošku izvođača radova?


- Svi sporni radovi moraju da se ponove, nema privremenih rešenja, niti kompromisa. Uprava za imovinu je dobila od Kabineta gradonačelnika mišljenje stručne komisije, koja je analizirala stanje bazena nakon rekonstrukcije, i već je izdala pismeni nalog izvođaču radova, da u skladu sa tim mišljenjem i novim projektom o sanaciji, koji će u roku od 30 dana uraditi referentna naučna ustanova, otkloni sve nedostatke o svom trošku – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema rečima gradonačelnika, Spens će angažovati stručnu naučnu ustanovu i za nadzor sanacije koja će uslediti, a izvođač je pismeno potvrdio da će bezuslovno prihvatiti sve obaveze i troškove.

- Mišljenje komisije ćemo uputiti i Gradskom javnom pravobranilaštvu da utvrdi da li je potrebno pokrenuti pravne postupke protiv odgovornih, a nakon toga ja ću doneti odluku o političkoj odgovornosti ljudi koji su učestvovali u procesu. Komisija je utvrdila da je šteta naneta nedovoljno odgovornim i nedovoljno stručnim radom, i nema veze sa mističnim silama i teorijama zavere. Imao sam uvid i u geodetski elaborat praćenja sleganja objekta tržnog centra ''Promenada'' od ovog meseca, i naravno da nema nikakvog sleganja. Nedostaci na bazenu će biti otklonjeni u narednih od tri do pet meseci, a na jesen ove godine imaćemo još jedan zatvoreni bazen, tako što ćemo zatvoriti balonima olimpijski bazen na Sajmištu i tamo će sportisti moći da treniraju, a bazen na SPENS-u će biti na raspolaganju građanstvu - naglasio je Vučević.

Propusti u sanaciji bazena na Spensu biće otklonjeni o trošku izvođača radova?


Šef Katedre za hidrotehniku i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka prof. Srđan Kolaković, predvodnik osmočlane komisije stručnjaka, koja je formirana kao nezavisno telo, kako bi bili utvrđeni propusti tokom rekonstrukcije olimpijskog bazena na Spensu, naglasio je da su oštećenje keramičkih pločica nastala usled neadekvatno izvedene cementne košuljice, koja nije urađena primenom odgovarajuće tehnologije, i uz primenu betona neujednačenog i nepoznatog kvaliteta.

- Zbog čupanja pločica došlo je i do oštećenja hidroizolacije. Vizuelnim pregledom nisu uočena oštećenja bazenske ploče odnosno školjke, a naprsline u podnoj ploči ispod bazena, ne ukazuju na značajna sleganja koja su mogla biti uzrok problemima. Preporuka je da se celokupni slojevi unutrašnje obloge školjke kao i plaža, koja nije popucala, ali treba da ima kvalitetniju izradu pločica, ponovo urade - istakao je prof. Kolaković iznoseći osnovne zaključke komisije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Grmljavina
18°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Pet 12° - 25° Malo i umereno oblačno
Sub 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Na lokalnim izborima glasam za: