Prosečna plata Novosađana u junu 3.000 dinara manja nego u maju

19:08:00 27.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prosečna plata u Novom Sadu pala je za skoro 3.000 dinara u roku od mesec dana.

Kako je saopštio Republički zavod za statistiku, Novosađani su u junu zarađivali u proseku 58.565 dinara neto, što je i najveća prosečna zarada na nivou Vojvodine. Mesec dana ranije, Novosađani su imali prosečnu platu u iznosu od 61.298 dinara.

Prosečna plata Novosađana u junu 3.000 dinara manja nego u maju


Zarade u javnom sektoru takođe su opale u junu. U javnim preduzećima prosečna obračunata plata bila je 61.913 dinara neto, u administraciji je iznosila 64.127 dinara neto, u zdravstvu i socijalnoj zaštiti bila je 53.872 dinara neto, dok je u prosveti i kulturi zaposlenima isplaćeno u proseku 57.220 dinara neto.

Ovim statističkim pregledima obuhvaćeni su svi poslodavci koji su Poreskoj upravi dostavili elektronski popunjen obrazac sa obračunatim zaradama. Obuhvaćene su zarade zaposlenih u radnom odnosu, ali i mimo radnog odnosa (ugovori o privremeno-povremenim poslovima). Statistika ne obuhvata naknade po osnovu ugovora o delu i sve naknade za koje se ne plaćaju porezi i doprinosi.

Poreska uprava ne raspolaže informacijom o tome da li je svaka zarada za koju je podneta poreska prijava o obračunatim porezima i doprinosima zaista i isplaćena, pa se novi podaci o prosečnim zaradama odnose na obračunate, a ne na isplaćene zarade.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?