Proširen jelovnik studentske menze

08:03:00 07.03.2023, Komentara: 0
Novi Sad – Studentski centar Novi Sad proširio je jelovnik studentske menze.

Proširen jelovnik studentske menze

Foto: Studentski centar (arhiva)



- Pored uobičajenog jelovnika na kom se svakodnevno nalazi više vrsta mesa, povrća i ribe, i različitim vrstama dezerta i voća Studentski centar Novi Sad proširio je posni jelovnik povodom početka uskršenjeg posta, tako da studenti imaju još veću mogućnost izbora. Uvedene su dodatna jela za sva tri obroka. S tim da se u našoj menzi riba služi svakog dana, a svake srede i petka na meniju se nalazi više posnih jela za studente koji poste tim danima. Uz to, za studente sa posebnim prehrambenim potrebama pripremamo i jedan broj dijetalnih obroka, koji su prilagođeni njihovim zahtevima - kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Tako su studentima za doručak ponuđeni posni margarin, više vrsta mini džemova, marmelada i med. Zatim, riblja i biljna pašteta, više vrsta posnih pita, sardine, više vrsta posnih pica i više vrsta čaja.

Izbor jela za ručak je još razovrsniji, tako da se na meniju za glavni obrok nalaze različite vrste čorbi od povrća, jela od pasulja, šnicle od soje, pomfrit, papaline, prženu pastrmku, prženog šarana, oslića i druge vrste ribe, kao i pirinač, grašak i više vrsta variva, kao i više vrsta salata i posnih dezerta.

Za večeru su, između ostalog, u ponudi fileti soma, pastrmke, šarana, papaline, šnicle od šarana i drugih vrsta ribe, više vrsta variva, sardine...

Inače, pre tačno godinu dana, u martu 2022. godine u prizemlju Spensa otvoren je studentski restoran u kom se posluži oko 500 porcija ručka dnevno. Restoran se nalazi na 100 metara udaljenosti od glavne menze i u neposrednoj blizini gotovo svih fakulteta Novosadskog univerziteta.

- Naš glavni cilj je bio da u vreme ručka rasteretimo Veliku menzu da studenti mogu da ručaju na što lakši i na što kvalitetniji način. Osim toga, na prvom spratu Velike menze se, u slučaju prisustva većeg broja otvara još jedna, treća linija za posluživanje. Prošle godine smo tokom leta u potpunosti sredili unutrašnjost Velike menze, uređen je veliki broj studntskih domova, a i ove godine nas očekuju značajne investicije u unapređenje usluga smeštaja i ishrane za studente - kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?