Prošle godine je oboren rekord po broju doseljenih u Novi Sad, ali i po broju odseljenih

17:07:00 20.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Tokom 2019. godine u Novi Sad se, u okviru unutrašnjih migracija u Srbiji, doselilo 8.640 građana. Iz grada se odselilo više od 6.500 onih koji su imali prebivalište u Novom Sadu, piše portal 021.rs.

Prošle godine je oboren rekord po broju doseljenih u Novi Sad, ali i po broju odseljenih


Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da Novi Sad ima pozitivan migracioni saldo, barem kada su u pitanju selidbe građana u okviru granica Srbije. Tako je, prema zvaničnim podacima, Novi Sad poželjna destinacija za građane Srbije, s obzirom na to da se u toku prošle godine u vojvođansku prestonicu doselilo 2.117 osoba više nego što ih se odselilo. Broj onih koji su prijavili svoju adresu u Novom Sadu je porastao u odnosu na 2018. godinu, ali je ujedno porastao i broj onih koji su odjavili svoje prebivalište

Kada se pogleda period od 2010, u prošloj godini je oboren rekord po broju doseljenih, ali i po broju odseljenih, navodi ovaj portal.

Statistika kaže da se u grad, u nešto većem broju, doseljavaju devojke. Najbrojnija populacija koja je u prošloj godini prijavila novosadsku adresu jesu žene od 25 do 34 godine, a ova starosna grupa je najbrojnija i kada je reč o muškarcima. Ova populacija radno sposobnog stanovništva je ujedno i ona koja je prošle godine najčešće odjavljivala svoju adresu iz Novog Sada i selila se u neke druge delove Srbije.

Ako se pogledaju podaci RZS za proteklih 10 godina, adresu u Novom Sadu prijavilo je više od 78.700 građana, dok se iz grada odselilo gotovo 57.000 osoba. Prema ovoj statistici, samo na osnovu unutrašnjih migracija, Novi Sad je u poslednjih 10 godina porastao za više od 20.000 stanovnika.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 996.9 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?