Prošle godine stiglo 168 tužbi zbog ujeda lutalica

19:01:00 11.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Najmlađe novosadsko preduzeće, JKP„Zoohigijena i veterina”, završilo je 2018. godinu s gubitkom od 20 miliona dinara. Iako je preduzeće poslovalo dobro, na naplatu su stigli izgubljeni sporovi iz ranijih godina, vođeni zbog ujeda napuštenih životinja, piše Dnevnik.

Prošle godine stiglo 168 tužbi zbog ujeda lutalica


U 2018. godini, zaključno s novembrom, na adresu JKP „Zoohigijena i veterina” stiglo je 168 tužbi za naknadu štete zbog ujeda napuštenih pasa i mačaka. Ako se toj brojci dodaju tužbe iz prethodne četiri godine, ta firma je tužena čak 1.310 puta. Preduzeće će na taj način građanima isplatiti više od 34 miliona dinara što, kako se navodi, predstavlja izuzetno opterećenje prilikom poslovanja.

U 2019. godini poslovanje JKP „Zoohigijena i veterina” biće donekle olakšano jer će iz gradskog buyeta biti izdvojeno 14,7 miliona dinara za kapitalne subvencije, dok će za usluge iz delatnosti biti dato 105 miliona dinara. Po programu poslovanja, u novoj godini doći će i do promena cena usluga. Razlog za takav korak je nabavka nove, savremene veterinarske opreme, te proširenje delatnosti, kao i završetak izgradnje pansiona za životinje. U toku prve polovine godine nabaviće se i postaviti kontejner paviljonskog tipa za veterinarsku ambulantu u Petrovaradinu.

Inače, pred kraj godine, umesto dosadašnjeg direktora Aleksandra Bursaća, Grad je za novog direktora „Zoohigijene“ imenovao master ekonomistu Nenada Benovića.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?