Protest "1 od 5 miliona" posvećen borbi protiv nasilja

14:06:00 14.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Večerašnji protest "Jedan od pet miliona", koji će se od 19 sati održati na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, biće posvećen borbi protiv nasilja.

"Zbog serije napada na organizatore protesta i građanske aktiviste protekle nedelje u Novom Sadu, u kojim su pretučena trojica studenata, ovonedeljni protestni skup će u celosti biti posvećen upravo borbi protiv nasilja", najavili su organizatori.

Protest "1 od 5 miliona" posvećen borbi protiv nasilja

Na skupu će govoriti nekadašnja rektorka Univerziteta u Novom Sadu Fuada Stanković i profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković, kao i studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić i Ana Mirkajlović. Bagarić je pretučen neposredno posle prošlog protesta i za sada je poslednja žrtva u novoj eksploziji nasilja u gradu.

Na protestu će biti ponovljeni i zahtevi studentskog protesta protiv nasilja koji je održan u utorak ispred Pravnog fakulteta, sa kojeg je poručeno da se nasilje u gradu mora zaustaviti i zatraženo od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu napadače kako na samog Bagarića tako i na studente Marka Đelevića i Mihajla Nikolića.

Povodom napada na studente nastavnici Filozofskog fakulteta su pokrenuli peticiju i pozvali sve da stanu u odbranu žrtava napada i pobune se protiv narastajućeg nasilja u društvu.

Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u uobičajenu protestnu šetnju centrom grada.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?