Protest "Hoću Aleksin zakon" danas na Trgu slobode

10:01:00 31.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - "Hoću Aleksin zakon vol. 2" protest je koji će danas od 14.45 sati biti održan na Trgu slobode. Protest organizuje grupa građana "2 minuta tišine" i to će nastaviti sve dok zakon ne bude usvojen.

Protest "Hoću Aleksin zakon" danas na Trgu slobode

Oni su podsetili da je "Hoću Aleksin Zakon" akcija koja okuplja sve građane Srbije u jedinstvenoj borbi protiv vršnjačkog nasilja, koje je na žalost u porastu, a Aleksa Janković je samo jedan od žrtava, koji je tragično završio svoj životni put. Oni kažu da obrazovni kadar u velikom delu ostaje namerno slep na te događaje.

"Odbacuju odgovornost za te pojave i prebacuju loptu na teren porodice ili viših instanci. Svi nivoi su odgovorni za ovo ponašanje i za ovakve događaje. Od porodice preko vrtića, društva, osnovne i srednje škole, sekretarijata za obrazovanje, ministarstva", napominju u "2 minuta tišine".

Okupljanje građana biće od 14.45 do 15 sati, potom će protest obeležiti dva minuta tišine okupljenih, zatim kreće obraćanje govornika prisutnima, a skup će biti završen u 16 sati.

Protest će paralelno biti održan i u Beogradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?