Protest ispred Skupštine grada, koškanje na ulazu uoči glasanja o „Novom Sadu na vodi“

11:08:00 01.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Aktivisti i predstavnici opozicionih partija okupili su se danas na protestu ispred Skupštine grada uoči sednice na kojoj odbornici treba da raspravljaju o planu za „Novi Sad na vodi“ i rebalansu budžeta. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić smatra da aktivisti i građani koji protestuju imaju legitimno pravo na to, ali da ne zna da li su aktivisti predali zahtev da prisustvuju sednici.

Protest ispred Skupštine grada, koškanje na ulazu uoči glasanja o „Novom Sadu na vodi“


Uoči sednice, došlo je do koškanja između prisutnih demonstranata i zaposlenih u Skupštini grada, ali nije poznato da li je neko povređen u tom sukobu.

Iako je sednica bila zakazana za 10 časova, narodnim poslanicima nije omogućen ulazak u Skupštinu grada jer su demonstranti blokirali ulaz. Ipak, neki odbornici su uz veće poteškoće ušli u zgradu Skupštine grada, ali došlo je do sukoba sa jednim odbornikom, prenosi 021.rs. Kako javlja reporterka N1, dok je trajalo koškanje na ulazu, novosadski odbornici ušli su na drugi ulaz u Skupštinu grada.

Neke opozicione odborničke grupe se protive istim planovima kojima se protive i aktivisti. Međutim, pojedini odbornici, kako su najavili, neće prisustvovati sednici što je njihov način da protestuju, dok će neki glasati protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad.

Podsetimo, stranka „Zajedno“, novosadski odbor Demokratske stranke i novosadski odbor Pokreta Srbija centar „SRCE“ pozvali su sve građane da dođu na protest u utorak i spreče „pljačku veka u Novom Sadu“. Dodaju da je ovo „poslednja šansa da sprečimo pljačku veka u Novom Sadu“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1010.9 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?