Protest "Jedan od pet miliona" u subotu u Novom Sadu i drugim gradovima

09:06:00 05.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Naredni protest "Jedan od pet miliona" zakazan je u Novom Sadu za subotu, 8. juna od 18 sati, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Na protestu će govoriti narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, narodna poslanica Marija Janjušević, advokat Vladimir Gajić, kao i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.

Protest "Jedan od pet miliona" u subotu u Novom Sadu i drugim gradovima

Ponovo će, nakon pauze, biti organizovana protestna šetnja. Kolona će ići Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom do Trga republike, a potom kroz Ulicu Žarka Vasiljevića i Dunavsku, odakle će se Zmaj Jovinom ulicom pratiti na Pozorišni trg.

Građani Novog Sada se ove sedmice prvi put okupljaju u subotu od 18 sati, kako bi zajedno sa ostalim građanima Srbije, u isto vreme, obeležili pola godine od početka protesta "1 od 5 miliona - Stop krvavim košuljama".

U Inicijativi "Jedan od pet miliona" poručuju da će već od naredne sedmice protesti ponovo biti petkom od 19 sati, i nastaviće se sve do, kako kažu, ispunjenja zahteva, koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

"Otpor autokratskoj vlasti koja je otela državu za sebe, razorila institucije i pogazila slobodu i dostojanstvo ljudi, pravo je i obaveza građana Novog Sada i svih ostalih pobunjenih gradova širom zemlje", poručuju u inicijativi "Jedan od pet miliona".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?