Protest očeva diskriminisanih tokom brakorazvodnih parnica

09:10:00 22.10.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Protest neformalne grupe građana "Pravda za tate", kojim će se ukazati na diskriminaciju očeva prilikom brakorazvonih parnica, jer deca u većini slučajeva pripadnu majkama, biće održan sutra, 23. oktobra od 16.30 sati, na Trgu slobode.

Protest očeva diskriminisanih tokom brakorazvodnih parnica

U Udruženju očeva kažu da u Srbiji oko 100.000 dece raste bez oca ili ga ne viđa u skladu sa sudskim presudama, što dovodi do kršenja Konvencije o pravima deteta, te očevi, koji se na sudu bore za svoju decu, smatraju da je bitka unapred izgubljena. Kroz taj proces oni uglavnom prolaze kroz psihičko nasilje i budu optuživani da su nasilnici, alkoholičari, a neretko i pedofili.

Poboljšanje situacije očekuju da će biti tek kada prva majka bude pravosnažno osuđena zbog lažnog prijavljivanja supruga, ali i kada se očevi ne budu bojali da javno priznaju da su doživeli nasilje.

Organizatori protesta kažu da je poziv upućen svima koji su voljni da podrže očeve u borbi koju vode.

"Pozivamo sve zainteresovane, slobodoljubive i društveno odgovorne građane da prisustvuju protestu, i tim činom stanu u odbranu prava dece, na kojem ćemo zahtevati da se prekine sa sistemskim nasiljem nad svom decom i roditeljima", navodi se u pozivu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Nemanja

, *.mediaworksit.net

Mislio sam da sam ja jedinstven slučaj ali vidim da ima još ljudi koji pokušavanju da održe zdrav razum nakon razvoda i šablonskih izveštaja centara za soc.rad.


Pteovic..

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ako budete otvarali kanc u so...nasli ste pravu osobu...poz...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?