Protest podrške za "Tijanin zakon"

13:06:00 26.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Miran protest podrške da se usvoji "Tijanin zakon", biće održan u nedelju, 28. juna od 18 sati, na Trgu slobode.

Po "Tijaninom zakonu" predviđa se da potraga za nestalim detetom počinje odmah po prijavi roditelja, a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati. U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Igor Jurić, otac brutalno ubijene devojčiće Tijane Jurić (15), predlog ovog zakona predao je još u avgustu prošle godine, ali on do sada nije usvojen. Jurić je putem društvenih mreža pozvao građane da mu se pridruže na protestu podrške za "Tijanin zakon".

Sam skup počinje trominutnom tišinom kao znakom mirnog protesta, sa iskazanim parolama „Hoću Tijanin zakon! #PODRŽI!". Nakon tišine, okupljenima će se obratiti Igor Jurić, kao i Vladimir Jovanović ispred neformalne grupe građana "2 minuta tišine", kao organizatora nedeljne akcije.

Protest podrške za "Tijanin zakon"

Podsetimo, Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. jula prošle godine. Njeno telo pronađeno je 13 dana kasnije na improvizovanom smetlištu 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Za Tijaninu smrt na 40 godina zatvora osuđen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Više javno tužilaštvo teretilo je Đurića za pokušaj silovanja i teško ubistvo, i veće sudija je za pokušaj silovanja presudilo 12 godina, a za teško ubistvo 40. Objedinjena kazna ubici je takođe 40 godina.

FB event: https://www.facebook.com/events/948660675157204/



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?