Protest protiv plana za Novo naselje

17:02:00 16.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Neformalna grupa „Za zeleno Novo naselje“ pozvala je komšije, sugrađane i odgovorne urbaniste na protest u subotu, 20. februara, u 11 sati. Protest organizuju jer se ne slažu sa planom da se izgrade garaže na već postojećim parkinzima sa zelenilom i u novim stambenim blokovima na Novom naselju.

Protest protiv plana za Novo naselje

foto: Za zeleno Novo naselje

U pozivu je navedeno da će se protest održati posle Javne rasprave o Nacrtu plana detaljne regulacije za Novo naselje, koja je zakazana za 18. februar. Građani će tada izraziti negodavanje ukoliko dođe do situacije da bude odbačeno više stotina njihovih primedbi. Ukoliko one, pak, budu usvojene, onda će taj trenutak proslaviti.

Protestno okupljanje počeće u 11 časova na parkingu „Pod platanima“ na uglu Bulevara Jovana Dučića i Kneza Miloša, gde je i planirana garaža na tri nivoa. Zatim sledi šetnja do novih blokova uz Bulevar Bate Brkića gde su planirane poluukopane naplative garaže umesto očekivanih besplatnih parkinga. Protest će biti završen „Čajankom“ u dvorištu između Anđe Ranković 11 i Živka Radovanovića 3.

Na protestu će biti moguće potpisati peticiju, koju je do sada potpisalo oko 1.700 građana.

Inače, na Nacrt plana detaljne regulacije Novog naselja podneto je 330 primedbi, a podnosioci su pojedinci, stambene zajednice i udruženja. Masovne primedbe su upućene na izgradnju garaže na tri nivoa na postojećem, još uvek neopterećenom, parkingu na uglu Bulevara Kneza Miloša i Jovana Dučića. Ovaj parking ima tridesetak višedecenijskih platana koji, između ostalog, štite i od aerozagađenja koje proizvode kamioni sa Bulevara Kneza Miloša i njihova seča bi ugrozila zdravlje stanara.

Građani su zabrinuti i zbog ukopavanja većine navedenih garaža jer one mogu da ugroze statiku okolnih zgrada.

Sednica Komisije za planove na kojoj će se razmatrati prigovori će biti organizovana u amfiteatru Spensa, 18. februara, u 9 časova, a zbog epidemioloških mera obavezno je da se svi zainteresovani prijave na telefon 021/423-015 Upravi za urbanizam.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?