Protest tišine za "Aleksin zakon"

13:04:00 02.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Još jedan protest tišine, kojim će građani tražiti usvajanje "Aleksinog zakona", biće održan sutra od 14.45 sati na Trgu slobode.

Protest tišine za "Aleksin zakon"

Iz grupe građana "2 minuta tišine" poručuju da što više građani budu izlazili na trgove, to će moći da bude manje opravdanja zašto "Aleksin zakon" još nije usvojen.

"Što više budemo pojačavali pritisak, pre će shvatiti da se mi ne šalimo sa ozbiljnim problemima i da nemamo nameru da odustanemo. Okupljamo se još jednom da im damo do znanja da je prošlo i 5 do 12, i da je krajnje vreme da počnu da primenjuju 'Aleksin zakon'. Nema više vremena za ubeđivanje da li nam treba ili ne! Nema više vremena za igranje gluvih telefona! Deca stradaju", odlučni su u ovoj grupi građana.

Oni još pozivaju nadležne da sazovu vanrednu sednicu parlamenta i da usvoje "Aleksin zakon". Reč je o setu zakona koji nosi ime po dečaku Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je dugo trpeo vršnjačko nasilje, i na kraju pronašao izlaz u samoubistvu, a institucije koje je trebalo to da spreče nisu ništa preduzele. Ovim zakonom bilo bi predviđeno kako i šta raditi u slučajevima vršnjačkog nasilja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?