Protest „Za život, šume, vode i grad“ sutra na Trgu slobode

17:11:00 15.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Protest „Za život, šume, vode i grad“ biće održan sutra, 16. novembra, u 11.55 časova na Trgu slobode. Organizator je Ekološki front Novi Sad, koji navodi da je cilj okupljanja da nadležnima, medijima i javnosti pošalju poruku zabrinutosti za životnu sredinu i uslove života u gradu i čitavoj zemlji.

Protest „Za život, šume, vode i grad“ sutra na Trgu slobode


Zahtevi protesta su:

1. Moratorijum na izgradnju novih i rušenje svih do sada izgrađenih derivacionih malih hidroelektrana,

2. Osnaživanje nezavisnih i uticajnih inspekcijskih službi,

3. Obustava svih planskih dokumenata koji su na štetu gradu i života u njemu, i puno učešće građana u urbanističko planiranje Novog Sada,

4. Izrada Katastra zelenila Grada Novog Sada,

5. Potpuna zabranu ekonomske seče šuma u nacionalnim parkovima, a posebno NP „Fruška gora“.

Ekološki front Novi Sad je samoorganizovani i neformalni pokret koji okuplja i objedinjuje pojedince, nevladine organizacije i institucije u borbi za zaštitu životne sredine. Nastao je sa ciljem da se postojeći ekološki i drugi pokreti ujedine i podrže jedni druge, kako bi u zajedničkoj borbi promenili trenutno neodrživo stanje u Srbiji, a naročito u Novom Sadu.

Objašnjavaju da je težnja da dosadašnje aktivnosti pojedinačnih organizacija, članica Ekološkog fronta Novi Sad budu ujedinjene, efikasnije i plodonosnije.

Ekološki front Novi Sad čine Društvo mladih istraživača "Branislav Bukurov", Združena akcija "Krov nad glavom", Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Naučno - istraživačko društvo studenata biologije i ekologije "Josif Pančić", Inicijativa građana "Sačuvajmo Liman od betona" i "Ne damo Livadicu".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?