Protest zaduženih u švajcarcima

16:06:00 12.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Nezadovoljni građani koji su zaduženi u švajcarskim francima, održaće sutra (u subotu) protest ispred Gradske kuće, želeći da ukažu na problem otplate ovih kredita.

Protest zaduženih u švajcarcima

Protest su simbolično nazvali "Švajcarski kamp", a okupiće se u 13 sati.

- Postavićemo 14 šatora, koliko je banaka davalo kredite u švajcarcima. Pozvali smo prestavnike Udruženja banaka Srbije, NBS, kao i predstavnike svake banke ponaosob, kako bi stali ispred ‘svog’ šatora i razgovarali sa klijentima, koji su vrlo nesrećni i nezadovoljni, da objasne koje su to pogodnosti koje njihove četiri ‘olakšice’ nude - rekla je Mirjana Uzelac, jedna od organizatorki protesta.

Ona je dodala da je u zemlji 21.000 porodica zadužena u švajcarskim francima, i da su se rate stambenih kredita, od trenutka podizanja povećale dva i po puta.

Inače, ovakvi protesti će biti organizovani i u drugim gradovima zemlje, ispred institucija koje su nadležne da rešavaju ovakve probleme.




Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 993.9 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?