Protest zbog namere da se uništenjem parka proširi pumpa

11:05:00 08.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani će večaras protestvovati zbog namere gradskih vlasti da, kako su kazali, uništi još jedan park u gradu radi proširenja benzinske stanice Naftne industrije Srbije.

Protest zbog namere da se uništenjem parka proširi pumpa

Reč je o parku u Futoškoj ulici, koji gradske vlasti žele da prodaju, a na čijem se obodu nalazi NIS-ova pumpa, koja bi u tom slučaju bila proširena.

Protest, koji će u parku biti održan, zakazan je za 18 sati, i tu će građani moći da potpišu peticiju da park bude sačuvan.

Organizatori protesta su naveli da na toj stanici nikada nije gužva i da u radijusu od jednog kilometra postoje još dve benzinske stanice čiji su kapaciteti za istakanje goriva znatno veći.

Licitacija za otuđenje javne površine zakazana je za prekosutra.

"Na licitaciju navodno mogu da se prijave sva zainteresovana lica i privredni subjekti, a ustvari je namera da se NIS proširi. Čak su toliko providni da je NIS od Javnog preduzeća Urbanizam naručio izradu generalnog plana proširenja, što nužno implicira favorizovanje NIS-a u odnosu na sve druge. Kuriozitet je i to da je Urbanizam 2015. godine učestvovao u izradi Strategije razvoja sistema zelenih prostora grada novog sada 2015-2030. godine”, navodi se u pozivu na protest.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?