Protest zbog napada na ekološkog aktivistu u četvrtak ispred sedišta NP „Fruška gora“

20:08:00 10.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Protest „Ko je napao Petra?“, povodom napada na novosadskog aktivistu Petra Živanovića, biće održan u četvrtak, 12. avgusta u 13 časova, ispred sedišta NP „Fruška gora“ u Sremskoj Kamenici.

Protest zbog napada na ekološkog aktivistu u četvrtak ispred sedišta NP „Fruška gora“


Ovaj protest organizuje Pokret „Odbranimo šume Fruške gore“ u znak podrške njuihovom aktivisti Petru Živanoviću, koji je fizički napadnut na Fruškoj gori u subotu, 7. avgusta.

Živanović je pešačio i fotografisao na Fruškoj gori, u blizini Letenke. Na šumskom putu prema Andrevlju prišle su mu, kako je naveo, drvoseče, napale ga i naterale da obriše fotografije iz mobilnog telefona. On je potom čitav slučaj prijavio policiji.

Ovim protestom žele da pruže podršku Živanoviću i da se solidarišu sa ostalim ekološkim aktivistima koji su u proteklom periodu bili na meti napada. Okupljanje je ispred uprave Nacionalnog parka, jer žele da ih zaposleni u tom preduzeću čuju.

Jedan od zahteva je smena direktora JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslava Krunića. Očekuju hitnu reakciju nadležnih u cilju utvrđivanja razloga napada na Živanovića, kažnjavanje počinilaca, kao i eventualnih nalogodavaca ovog brutalnog čina, ali i otkaz zaposlenom čuvaru prirode, koji je prisustvovao napadu.

Iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ saopštili su juče da nemaju saznanja o napadu na Petra Živanovića te da su tim povodom zatražili informacije od policije. Dodaju da oštro osuđuju svaki vid nasilja.

- Nakon dobijanja saznanja od strane nadležnih organa, „Nacionalni park Fruška gora“ će preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti - stoji u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?