Protest zbog rupa na biciklističkim stazama

13:06:00 12.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Protest novosadskih biciklista, ali i svih drugih građana, "Branimo ulice! Branimo grad!", biće održan u petak, 17. juna od 17 do 20 sati, na Trgu republike.

Protest zbog rupa na biciklističkim stazama

Povod protesta je neažurnost nadležnih da popravi biciklističke staze u Futoškoj ulici i na Futoškom putu, koje su već godinama u veoma lošem stanju. Asfalt je ispucao, korenje drveća je izbilo i to ugrožava bezbednu vožnju hiljadama građana koji ove staze svakodnevno koriste.

U Novosadskoj biciklističkoj inicijativi kažu da su još 2012. godine ukazali na očajno stanje staze koja je kičma biciklizma u gradu.

Protest zbog rupa na biciklističkim stazamafoto: Facebook / Novosadska Biciklistička Inicijativa

"Četiri godine tražimo da poprave rasturene biciklističke staze na Futoškoj koje koriste hiljade ljudi! Četiri godine čekamo da smisle dobar plan! Četiri godine čekamo da skupe pare! Četiri godine čekamo da dođe red na nas! Ne želimo više da čekamo!", poručuju organizatori protesta.

Oni još dodaju da će građani svojim prisustvom pokazati koliko ih zapravo ima i dati do znanja nadležnima kakav je grad svima potreban.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?