Protest zbog seče 15 stabala i uništavanja igrališta zarad garaže

14:05:00 22.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Protest građana protiv seče stabala i uništavanja dečjeg igrališta u parkiću između Maksima Gorkog i Radničke ulice zakazan je za večeras u 18.30 sati na toj lokaciji.

Protest zbog seče 15 stabala i uništavanja igrališta zarad garaže

Urbanisti planiraju da poseku 15 stabala i uklone dečje igralište zbog gradnje podzemne garaže, u parkiću između Maksima Gorkog 8-12 i Radničke 13-19. Zbog toga, osim protesta, nezadovoljni građani najavljuju još masovniji dolazak u petak, 24. maj u 9 sati u Plavoj sali Skupštine grada, gde je zakazana Rasprava pred Komisijom za planove o ovom urbanističkom planu.

Izgradnja garaže planirana je za potrebe nove zgrade suda koja će se graditi na uglu Stražilovske i Maksima Gorkog.

Dimitrije Nikolić kaže za 021.rs da su Peticiju i primedbe Komisiji za planove podnele su stambene zajednice Radničke 13, 15, 17 i 19 i Maksima Gorkog 8, 8a, 8b, 8c, 10 i 12, odnosno stanovnici 250 stanova koji koriste dvorište u kojem će se poseći 15 stabala i ukloniti dečije igralište da bi se dobio "zeleni krov garaže".

Predstavnik stanara Dimitrije Nikolić rekao je da to "zeleni krov" zvuči tako da će se jedan parkić od 15 stabala zameniti travom.

- Iznad podzemne garaže ne može da bude visoko rastinje, pošto jednostavno ne postoji dovoljno veliki zemljani sloj za korenje - naveo je Nikolić.

Nezadovoljni građani su predložili da se garaža gradi samo ispod zgrade, a ne i ispod parkića.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?