Protest zbog uklanjanja Remedovog murala

20:03:00 18.03.2017, Komentara: 2

Novi Sad - "Protestno okupljanje: Kome su smetali mural i kural?" biće odžano sutra, 19. marta od 12 do 13 sati, na platou između Dunavske ulice i Trga Republike.

Protest zbog uklanjanja Remedovog murala

Organizatori, pokret Podrži RTV, pitaju po čijem nalogu je prekrečen mural francuskog umetnika Remeda, kome je zasmetalo tumačenje društva danas kroz street-art i kako Novi Sad planira da bude Evropska prestonica kulture 2021. ako "na tako bahat način gazi po umetnosti".

- Ova pitanja postavljamo sutra glasno i lokalnim vođama, pokazujemo naše nezadovoljstvo takvim tretmanom slobode izražavanja u umetnosti i u znak protesta se okupljamo kod zgrade na kojoj je bio prekrečeni mural! Pridružite nam se da pokažemo da nećemo da ćutimo na vraćanje u 15. vek, na bahatost i uništavanje NAŠEG grada!", navodi se u pozivu Podrži RTV.

Podsetimo, mural je prekrečen u četvrtak posle podne, bez ikakve najave, povoda ili obrazloženja. Ne zna se ko je tačno to uradio, a u u Gradskoj kući tvrde da nemaju ništa s tim.

Ipak, nalogodavcima je ubrzo osvanula jasna poruka, u vidu muškog polnog organa, a kada je taj grafit prekrečen, na zidu je nacrtan novi penis.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Ivan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

@Novosadjanin - Ne placamo vas, parazite u JKP, da komentarisete vesti na sajtovima


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?