Proverite da li je vaše dete bezbedno u auto-sedištu

09:06:00 05.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Više od 90 odsto dečjih sedišta se neispravno koristi u saobraćaju, pokazalo je istraživanje Centra za promociju bezbednosti saobraćaja.

Zato pozivaju Novosađane na besplatan pregled dečjih auto-sedišta, koji ima za cilj da poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Proverite da li je vaše dete bezbedno u auto-sedištuFoto: http://www.bezbednostsaobracaja.com/

Javna akcija, kojoj će prisustvovati i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost sabraćaja Republike Srbije Zoran Alimpić, održaće se u subotu, 6. juna od 10 do 12 sati, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma.

Akcija je namenjena svim roditeljima i ostalim zainteresovanim osobama, koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.

Inače, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci. Tako je od 2012. do 2014. godine smrtno stradalo 37 dece, od kojih 47 odsto kao putnici, najčešće u vozilima svojih roditelja. Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, velika zastupljenost dece koja su stradala, može se dovesti u vezu sa podatkom da je upotreba sistema zaštite za decu, unutar vozila, za teritoriju Srbije, ispod 20 odsto.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?