Proverite da li ste upisani u birački spisak Grada Novog Sada

18:02:00 19.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Deo biračkog spiska za teritoriju Grada Novog Sada izložen je u sedištu Grupe za vođenje i ažuriranje biračkog spiska Gradske uprave za opšte poslove Grada Novog Sada, Novi Sad, Trg mladenaca broj 7. Na toj adresi građani mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni. Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Proverite da li ste upisani u birački spisak Grada Novog Sada


- Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana. Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, građani sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Grada Novog Sada, mogu podneti Gradskoj upravi za opšte poslove Grada Novog Sada, do zaključenja biračkog spiska odnosno do 18. marta 2022. godine u 24.00 časa. Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, uz odgovarajuće dokaze, podnose se Gradskoj upravi za opšte poslove Grada Novog Sada svakog dana (radnim danima i vikendom) u Novom Sadu, Trg mladenaca 7, u vremenu od 8.00 do 20.00 časova – navode u Gradskoj upravi za opšte poslove.

Od 19. do 30. marta 2022. godine upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće se na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, najkasnije 5 dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 12. marta 2022. godine u 24.00 časa, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Za birača sa boravištem u inostranstvu, po podnetom zahtevu, biće upisan podatak da će birač na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije glasati prema mestu boravišta u inostranstvu na osnovu rešenja Gradske uprave za opšte poslove Grada Novog Sada, ukoliko ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada. Zahtev, da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije glasati u inostranstvu, podnosi se najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 12. marta 2022. godine u 24.00 časa, preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške Gradske uprave za opšte poslove Grada Novog Sada i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste, dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
25°
Vlažnost: 74%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 4 m/s, ENE
Sre 20° - 29° Pljusak i grmljavina
Čet 16° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?