Prva Kancelarija za dečja auto-sedišta stiže u Novi Sad

14:08:00 28.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Prva kancelarija za dečja auto-sedišta u Srbiji biće otvorena u septembru u Novom Sadu i roditeljima će omogućiti da dobiju sve informacije u vezi sa pravilnim korišćenjem dečjih auto-sedišta, saopšteno je iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja.

Prva Kancelarija za dečja auto-sedišta stiže u Novi Sad

Oni najavljuju da će svakog meseca organizovati različite aktivnosti radi promocije pravilne upotrebe dečjih auto-sedišta, poput besplatnog pregleda, predavanja za roditelje i tematskih druženja sa roditeljima i decom u vrtićima.

"Samohranim roditeljima i roditeljima sa niskim primanjima biće besplatno podeljena određena količina auto-sedišta kategorije 0+ , koji će ta ista sedišta moći da vrate kada ih njihova deca prerastu, kako bi ona mogla dalje da se koriste. Uslov da se roditelji prijave za dobijanje auto-sedišta je da odslušaju predavanje o pravilnoj upotrebi i da imaju svoj automobil", rekla je Mirjana Jovanović, predsednica Centra za promociju bezbednosti saobraćaja.

Ona je dodala da je uočeno da više od 95 odsto roditelja ne koriste pravilno dečja auto-sedišta i da je primećeno da deca u njima nisu pravilno pričvršćena, da sedišta nisu pravilno postavljena u automobilima, kao i da sedišta koja se koriste ne odgovaraju uzrastu deteta.

Kancelarija za dečja auto-sedišta deo je projekta Centra za promociju bezbednosti saobraćaja "Bezbednost se uči pre prvih koraka", koji u okviru programa "Zajednici zajedno", finansira kompanija NIS, a osnivanje Kancelarije podržao je i Grad Novi Sad.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: MIKI Yoshihito / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?