Prva žrtva koronavirusa u Srbiji pacijent iz Kikinde

19:03:00 20.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Epidemija koronavirusa odnela je danas prvu žrtvu i u Srbiji. Reč je o pedesetdevetogošnjem pacijentu iz Kikinde, koji se poslednjih dana borio za život u KC Vojvodina.

Prva žrtva koronavirusa u Srbiji pacijent iz Kikinde


- Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv koronavirusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde - rekla je premijerka Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije.

Navela je da je preminuli pacijent dobio koronavirus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.

Brnabićeva je rekla da je osam zaraženih koronavirusom u Srbiji trenutno u teškom stanju i da se lekari bore za njihov život.

Najnovije informacije Ministarstva zdravlja govore da je u Srbiji do večeras potvrđeno 17 novih slučajeva koronavirusa, od kojih je devet hospitalizovano. Ukupan broj zaraženih je 135.


Prva žrtva koronavirusa u Srbiji pacijent iz Kikinde


Od sutra prekid javnog prevoza, zatvaranje lokala i tržnih centara


Sutra će na svim linijama JGSP Novi Sad polasci biti obavljeni od 5 do 8.59 časova i od 13 do 18.59 časova, po važećem subotnjem redu vožnje. Od 19 časova gradski autobusi neće saobraćati.

Premijerka je najavila da sutra u 20 časova prestaje da saobraća javni prevoz na teritoriji cele Srbije, prestaju da rade i kafići, restorani i tržni centri.

Ona je istakla da će biti dozvoljena dostava hrane, zato što pored ukidanja javnog prevoza, putnički, automobilski, privatni, kao i taksi prevoz, može da funkcioniše. Još uvek.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?