Prvaci bez žutih marama i prsluka

09:09:00 02.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nijedan novosadski prvak nije na početku školske godine dobio žutu maramu ili prsluk kako bi bili vidljiviji u saobraćaju, jer ih nijedna osnovna škola nije kupila, piše 021.rs. V.d. načelnica Uprave za obrazovanje Lidija Tomaš je rekla da bi Grad platio nabavke žutih marama ili prsluka kao i ranijih godina, ali da nijedna škola nije tražila novac za to.

Prvaci bez žutih marama i prsluka


Tomaš ističe da ne postoji nikakva zakonska obaveza da prvaci imaju garderobu ili stvari koje bi ih činile vidljivijim u saobraćaju, a proteklih godina one su nabavljane kao neki vid tradicije. Ona je za 021.rs rekla da se godinama smanjivao broj škola koje su kupovale žute marame ili prsluke, a Gradska uprava je pre nekoliko godina pokušala da to ponovo omasovi, ali, kako se vidi, nije bilo efekta.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dušan Kosanović je za 021.rs rekao da su škole verovatno odlučile da obustave nabavke jer deca marame i prsluke uglavnom nose tek nekoliko prvih dana, a neka ih čak nikad ne obuku.

Izvor: Radio 021

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?