Prvi avion na međunarodnom letu sleteo na aerodrom Čenej

19:08:00 13.08.2019, Komentara: 3

Novi Sad - Prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena sleteo je danas u 9.30 na Aerodrom „Čenej“. Kako piše Dnevnik, njime je doputovao direktor firme „Maminger“ iz Nemačke Klaus Herpel koji se bavi poljoprivredom i preradom povrća u Gospođincima.

Prvi avion na međunarodnom letu sleteo na aerodrom Čenej


Predsednik Aero-kluba „Novi Sad” Dragoljub Samardžić kazao je da su pre ovoga svi letovi išli preko Batajnice i aerodroma Nikola Tesla, te da je ovo veliki dan za Aero-klub i Novi Sad.

- Uspeli smo da uradimo sve ono što trebalo u pripremi ovakvog leta. Naprvili smo dve kancelarije gde će boraviti i raditi policija i carina. Organizovali smo gorivo, prijem putnika, dobru saradnju s pograničnom policijom i carinom - istakao je Samardžić.

Dodao je da čenejski aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona do 20 mesta koji imaju mogućnost da slete na travnati teren.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Misko

, *.dynamic.isp.telekom.rs

A na 2-3km vazdušnom linijom, u Bačkom Jarku, nalazi se privatni aerodrom sa betonskom pistom, sasvim ozbiljno opremljen...vlasništvo firmi Yuco hemije i Ribele, odnosno njihovog vlasnika.


Milorad Jevtic

, *.cable.dynamic.surfer.at

Nekada su nasi ljudi isli u Nemacku vozovima i autobusima da beru spargle. Sada dolazi nemacki proizvodjac kod nas avionom da vidi, kako spargle napreduju! Veoma napredno, nema sta!!!


Mirjana

, *.fco.mts.telekom.rs

Baš lepa vest ,potreba je opravdana ! Svako dobro u daljem radu!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?