Prvi budistički manastir otvara se blizu Novog Sada

20:08:00 17.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi budistički centar u regionu biće otvoren u Čortanovcima, u nedelju, 27. avgusta, objavljeno je na sajtu Theravāda budističkog društva "Srednji put".

Prvi budistički manastir otvara se blizu Novog Sada

Novi budistički centar biće ogranak Oxford Buddha Vihare. Program počinje u 9.30, a svečanosti će, između ostalih, prisustvovati grupa budističkih monaha iz Oxforda sa gostima iz Engleske, Tajlanda i delegacija iz ambasade Mjanmara u Srbiji. Biće ukratko predstavljen dosadašnji rad budističkog društva "Srednji put", kao i plan daljeg rada Centra za meditaciju.

Oni pozivaju zainteresovane da dođu na otvaranje, ali da se pre toga prijave preko njihovog sajta, jer je broj učesnika ograničen. Zbog malo parking mesta preporučuju dolazak vozom.

Inače, Theravāda budističko društvo "Srednji put" je kao neprofitno udruženje građana osnovano 21. marta 2009. godine u Novom Sadu. Navode da žele da doprinesu upoznavanju i boljem razumevanju izvornog Budinog učenja kod nas, onako kako ga prenosi theravāda budistička tradicija.

"Cilj takvog proučavanja i prakse jeste unapređivanje psihofizičkog stanja ličnosti, zdravlja i kreativnosti, kvaliteta života i socijalne harmonije, kroz integraciju budističkih psiholoških principa u svakodnevni život", navodi se na sajtu "Srednjeg puta".

Ilustracija: Paul VanDerWerf / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?