Prvi "Humani ponedeljak" za Teodorino lečenje

17:05:00 20.05.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Prvi ovogodišnji "Humani ponedeljak" namenjen je za lečenje devojčice Teodore Milić (16), obolele od retkog oblika leukemije.

Prvi "Humani ponedeljak" za Teodorino lečenje

Teodora Milić je učenica druge godine Srednje tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn" u Novom Sadu. Odlična je učenica i omiljena među đacima. U januaru ove godine saznala je da boluje od retkog oblika leukemije, sa kojim se naši lekari još nisu susreli. Hospitalizovana je u Dečijoj bolnici i dobija terapiju u vidu medikamenata i hemoterapije.

Metoda lečenja pomoću matičnih ćelija uspešno leči ovakve pacijente. Primenjuje se, između ostalog u Nemačkoj, kod doktorke Nadežde Basare.

Doktorka Basara se u startu odrekla honorara, što redovno praktikuje kada je upitanju lečenje dece sa prostora bivše Jugoslavije. Predračun za lečenje Teodore Milić, bez prevoza i bez pratnje iznosi 138.000 evra. Do sada je prikupljeno 43.000 uz veliku pomoć raznih udruženja građana, prijatelja, rodbine, kafića, restorana, agencija...

Prvi "Humani ponedeljak" za Teodorino lečenje

Zato će ulaz na Štrand 23. maja biti besplatan, ali će biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge. Ukoliko, zbog promenljivog vremena, poseta Štrandu u ponedeljak bude mala, akcija za Teodoru Milić, biće ponovljena i 30. maja.

U "Zelenilu" najavlju da će se u ponedeljak na Štrandu pridružiti i Teodorini vršnjaci iz škole, koje će brojnim programima pokušati da privuku što više Novosađana.

Radnici "Zelenila" se odrekli dnevnica

Lečenju Teodore Milić pomoći će i radnici „Gradskog zelenila“, koji su se na jučerašnjem Zboru radnika jednoglasno odrekli jedne dnevnice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

nada

, *.dynamic.isp.telekom.rs

moze li sms na neki broj za Teodoru


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?