Prvi koncert opere SNP na otvorenom održan na Podbari

16:05:00 01.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Opera Srpskog narodnog pozorišta održala je na Podbari prvi od četiri mini koncerta na otvorenom, a stanari okolnih zgrada uživali su sa prozora i balkona.

Prvi koncert opere SNP na otvorenom održan na Podbari


“Dobrodošli u Srpsko narodno pozorište. Kako vi ne možete kod nas, mi smo odlučili da dođemo vama. Molimo vas da isključite vaše mobilne telefone i samo ovoga puta, suprotno svim pravilima pozorišta, uzmite piće i grickalice. Koncert počinje u 19 časova. Čekamo vas na balkonu”, pozdravljeni su građani ovog dela Novog Sada tačno u 19 časova.

Stanari okolnih zgrada sa prozora ili balkona posmatrali su, tapšali i uživli u izvedbama Mocartove „Male noćne muzike“, Habanere iz „Karmen“ u izvođenju sjajne prvakinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar, ali i „Bella ciao“ kojom su stanari vratili muzičare na bis.

Osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije tokom vikenda izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu.

Sledeći koncert je večeras, u 19 časova, u dvorištu Balzakove 28. U slučaju kiše u to vreme, koncert se odlaže za naredni dan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?