Prvi Limenka teatar fest od danas u Eđšegu, devet predstava za najmlađe

08:07:00 24.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi Limenka teatar fest, koji je nastao s idejom da spoji pozorište za decu i probudi ekološku svest kod najmlađih, biće održan u Novom Sadu od 24. do 28. jula u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Prvi Limenka teatar fest od danas u Eđšegu, devet predstava za najmlađe


Ideja Limenka teatar festa je da deci na konkretan način pokaže kako da ono što recikliraju dobije ekološku vrednost, zahvaljujući kojoj potom mogu u pozorište.

Ulaznice za festival ne mogu se kupiti, jer ne postoje. Ulaznica je ekološka s(a)vest, odnosno „ekološka valuta“, alu-coin, prva takva registrovana u svetu. Dobija ga svako onaj ko donese prazne limenke kojima „plaća“ ulaz na sve predstave u okviru festivala. Da bi se dobio jedan alu-coin potrebno je doneti pet praznih limenki. Važno je napomenuti – limenki, ne plastičnih flaša! Limenke se recikliraju, plastika ne, navode organizatori.

Limenka teatar fest održava se u okviru programa Novi Sad - evropska prestonica kulture. Tokom festivala biće izvedeno devet predstava iz Srbije i regiona, za decu od 2 do 12 godina.

„Guska na mesecu“, „Kad su drvo i cvet spasili svet“, „Lepotica i zver“, „Bračne muke iz vizure ruke“, „Mali veliki princ“, „Jovanče i Marika“, „Zaljubljene cipelice“, „Cvrčak i mrav“ i „Sumnjivo lice“ predstave su koje će deca imati priliku da vide, a dolaze iz Beograda, Kovina, Zrenjanina i Niša, ali i iz regiona: Hrvatske (Osijeka), Makedonije (Bitolja) i Bosne i Hercegovine (Gradiške).

Više detalja: https://www.facebook.com/limenkateatarfest


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1001.7 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?