Prvi rečni kruzer sa gostima iz Kine u Novom Sadu

13:09:00 19.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Prvi brod sa kompletnom kineskom grupom i hotelskim brodskim osobljem iz Kine uplovio je na pristanište u Novom Sadu. U pitanju je rečni brod „Vajking“ (Viking) sa 130 putnika iz Kine, saopštila je Turistička organizacija Novog Sada. Kako navode, gosti su bili u obilasku centra Novog Sada.

Prvi rečni kruzer sa gostima iz Kine u Novom Sadu


Na osnovu informacija Agencije za upravljanje lukama, na putničkom pristaništu u Novom Sadu u prvoj polovini 2024. godine pristalo je 176 putničkih brodova, a iskrcalo se 24.097 putnika. U poređenju sa prvom polovinom prošle godine, to predstavlja 9,32% više pristajanja i 16,68% više putnika.

Najviše brodova je pristalo u junu (68) kada se iskrcalo i najviše putnika (9.382). Potom sledi maj, sa 63 pristajanja i 8.599 putnika. Očekuje se kako će do kraja godine u Novi Sad pristati više od 400 putničkih brodova, sa kojih će se iskrcati 50.000 gostiju.

Prema podacima dobijenim od Prvog parobrodskog društva, u strukturi putnika u najvećem broju su gosti iz država nemačkog govornog područja, nakon toga turisti iz i SAD-a i Francuske.

– Brodovi se u gradu zadržavaju u proseku jedan dan, pa su programi i posete prilagođeni kao poludnevni ili celodnevni izleti. U programima obilaska gostiju su uglavnom centar grada i Petrovaradinska tvrđava, ali i fruškogorski manastiri i pešačke staze, Sremski Karlovci i vinarije. Nude se takođe i radionice pripremanja lokalne hrane na čenejskim salašima, poseta umetničkim ateljeima na tvrđavi ili muzejima i galerijama – navodi TONS.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1007.2 mb
Vetar: 2 m/s, ENE
Pet 13° - 23° Malo i umereno oblačno
Sub 11° - 24° Pretežno sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?