Prvi sneg u Novom Sadu nije izazvao veće probleme

16:12:00 03.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg koji je sinoć počeo da pada i nastavio tokom pre podneva nije napravio veće probleme u gradu. Deca su iskoristila prvi sneg za grudvanje i pravljenje Sneška Belića, a oni nešto stariji za šetnju po nešto čistijem vazduhu. Sve površine koje tretira Zimska služba JKP „Čistoća“ su prohodne, saopštili su iz ovog preduzeća.

Prvi sneg u Novom Sadu nije izazvao veće probleme


Nedeljom je, inače, manje saobraćaja na ulicama, ali su i radnici i kompletna mehanizacija Zimske službe JKP „Čistoća“ radili tokom snežnih padavina bez prekida. Raščišćavali su centar Grada Novog Sada, prilaze pešačkim prelazima i formirali su pešačke staze u ulicama koje su obuhvaćene programom rada.

- Radnici Zimske službe su na terenu proveli celu noć. Uključena je i mehanizacija, sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona. Na terenu je sve vreme više od 100 radnika koji punim intenzitetom raščišćavaju prilaze pešačkim prelazima i pešačke staze. Površine koje su u našem programu rada tretiraju se solju, a u slučaju potrebe koristi se i tečni rastvor magnezijum-hlorida – navode u „Čistoći“ i dodaju da su spremni i za obilnije padavine.

Prvi sneg u Novom Sadu nije izazvao veće probleme


Vremenske prilike trenutno ne utiču na redovan program održavanja javne higijene u Novom Sadu i prigradskim naseljima, kao ni na odnošenje smeća. Zimska služba JKP „Čistoća“ je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno-komunalnih preduzeća.

Jedna Novosađanka sa Detelinare poslala nam je fotografiju drveta koje je palo u ovom delu grada. Tom prilikom oštećen je najmanje jedan automobil.

Prvi sneg u Novom Sadu nije izazvao veće probleme

Građanima se savetuje da ne provode previše vremena napolju bez preke potrebe i da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze i u slučaju većih padavina – samo formirane pešačke staze.

Sedmica pred nama biće uglavnom suva i mestimično oblačna. Sutra će biti najhladniji dan u sedmici sa jutarnjih minus tri i maksimalnom dnevnom do dva stepena. Utorak oblačan, ali malo manje hladan dan. Tokom noći između utorka i srede meteorolozi najavljuju slabiju kišu, tako da će sreda biti u plusu. Posle hladnijeg jutra u četvrtak, petak će biti topliji, sa maksimalnom temperaturom do osam stepeni. U subotu slično vreme, ali u popodnevnim satima i krajem dana kiša.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?