Prvi stanari dobili ključeve solidarnog stana u Kisačkoj ulici

13:09:00 13.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanka Mirjana Pavlović i njen sin Andrej prvi su stanari solidarnih stanova u Kisačkoj 55. U toj zgradi će devet stanova biti dodeljeno ugroženim kategorijama, a preostalih 26 će biti prodato po povlašćenoj ceni kvadrata.

Prvi stanari dobili ključeve solidarnog stana u Kisačkoj ulici

foto: Grad Novi Sad

Pavlovići su se uselili u stan od oko 38 kvadrata na drugom spratu, namenjen samohranim roditeljima dece sa transplantiranim organom. Andrej ima transplantirano srce, student je treće godine ekonomije, a ulaskom u ovaj stan on i majka prestaju da budu podstanari. Transplantacija srca obavljena je u Beču, a nakon toga majka dve godine nije mogla uopšte da radi.

Stanovi u Kisačkoj 55 bili su na konkursu na koji se javilo više od 300 građana. Dok se čeka odluka o 26 stanova koji su na prodaju, polako će se donositi i rešenja o stanovima koji će biti dodeljeni bez naknada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je prilikom uručenja ključeva da je grad imao novca da na ovaj način izađe u susret građanima koji imaju potrebu za stanom, ali ne mogu da ga priušte po komercijalnoj ceni kvadrata.

- Zgrada je pristojna i dobro urađena, a ovo nisu socijalni stanovi u smislu nedostatka kvaliteta, kako se ovo obično doživljava. Gradnja je rađena kao da su komercijalni uslovi, a Grad ima snage da obezbedi ovaj vid socijalno-stambene podrške. Povlašćena cena kvadrata iznosi 783 evra, a ovde u Kisačkoj se cene novih stanova kreću oko 1.400 evra po kvadratu. Ako ne bude sudskih sporova i drugih problema, mi smo spremni da u oktobru izađemo na Skupštini grada sa odlukom o dodeli stanova za prodaju na 240 mesečnih rata, na 20 godina po ovoj povlašćenoj ceni - naveo je Vučević.

U Ulici Momčila Tapavice, Stambena agencija gradi dve lamele sa po 27 stanova, koji su takođe namenjeni za ovakvu stambenu podršku, a za dva meseca i oni će biti završeni.

Mirjana Pavlović rekla je da dugo nije bila u mogućnosti da radi zbog zdravstvenog stanja njenog sina.

- Bilo nam je svima jako teško i ovo je za nas spas i mir - poručila je ova Novosađanka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?