Prvi voz prešao preko novog mosta

12:03:00 21.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Izgleda da su radovi na novom drumsko-železničkom mostu definitivno pri kraju. Naime, juče je preko njega prešao i prvi voz, doduse u svrhu testiranja.

Prvi voz prešao preko novog mosta

foto: NSbuild

Odgovorni projektant novog drumsko-železničkog mosta Aleksandar Bojović napisao je na forumu NSbuild da je voz sa linije Novi Sad-Sombor „skoknuo“ na jedan sat sa Železničke stanice, kako bi se testirao novi most.

- Putnici su bili desetak inženjera Železnica Srbije, specijalisti za razne tehničke discipline železnice. Oni će biti i deo komisije koja će pregledati i primiti železničku opremu pre puštanja mosta u saobraćaj, uskoro! Divno je zaista videti ovaj crveni voz na belom mostu! - napisao je Bojović, uz opoasku da je juče bio mali istorijski dan na novom mostu.

- Sam boravak ovog voza od dvoja kola, ukupne mase od 90 tona (prazan), zabeležili su i mnogobrojni uređaji na mostu, spremni za probno opterećenje. Senzori kablova su registrovali jedva primetan skok sile. Ovih 90 tona je komarac prema hiljadama tona koje će se naći na testu probnog opterećenja. Inače, ostalo je još za nanošenje oko 15 cm debljine tucaničkog zastora. Taj posao bi trebao da se završi u petak. Reper za procenu debljine tucanika je nivo gornje ivice šine koji bi morao da bude približno jednak gornjoj ivici zatege – naveo je Bojović.

Prvi voz prešao preko novog mosta

foto: NSbuild

Kako je navedeno na forumu NSbuild, očekuje se da će 4-5. aprila železnički saobraćaj početi da saobraćaja preko novog drumsko-železničkog mosta koji se gradi na mestu nekadašnjeg Žeželjevog. U početku će preko mosta prelaziti samo vozovi dok se ne završe prilazni putevi za drumski saobraćaj.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?