Prvog dana vakcinu primilo stotinu najstarijih Novosađana

17:01:00 16.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Vakcinacija najstarijih Novosađana, koji su se prijavili putem eUprave, počela je danas u 10 časova u ambulanti „Jovan Jovanović Zmaj“ Doma zdravlja „Novi Sad“. Oko stotinu prijavljenih, nakon konsultacije sa lekarom, primilo je prvu dozu Pfizer - BioNTech vakcine, a nakon tri nedelje radiće im se revakcinacija.

Prvog dana vakcinu primilo stotinu najstarijih Novosađana

Foto: Dom zdravlja "Novi Sad" (Facebook)


Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat najavio da će sledeće sedmice građani imati mogućnost da prime vakcinu kineskog proizvođača, a kako se budu dobijala odobrenja imunizacija će se sprovoditi i drugim vakcinama. On je istakao da će Novi Sad dobiti dovoljno vakcina, a građani će biti blagovremeno obavešteni o svim punktovima gde će moći da ih prime. Bojat je dodao da će i u Kovid ambulanti na Novom naselju, zbog idealnog prostora, biti organizovana vakcinacija.

- Imamo sreće da se smanjuje broj ljudi koji se javljaju na prvi ili kontrolni pregled. Ipak, dokle god postoji i jedan pacijent koji je pozitivan na koronavirus moramo se ponašati savesno i odgovorno prema sebi i prema drugima – rekao je Bojat i naglasio da građani ne trebaju da imaju dilemu oko izbora vakcine, jer su sve prošle provere Agencije za lekove i bezbedne su.

Inače, u Respiratorni centar juče se javilo 620 pacijenata, od kojih je 210 bilo na prvom pregledu. Njih stotinu dobilo je pozitivan rezultat na kovid.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?