Prvog festivalskog dana policija zaplenila više od šest kilograma droge, radnici Čistoće sakupili oko 11 tona smeća

17:07:00 08.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Prvog dana Exit festivala koji je posetilo 42.000 fanova, policija je zaplenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika od 34 osobe protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave, a radnici JKP „Čistoća“ su jutros sakupili oko 11 tona otpada.

Prvog festivalskog dana policija zaplenila više od šest kilograma droge, radnici Čistoće sakupili oko 11 tona smeća

Foto: PU Novi Sad



Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su državljanina Slovenije B. G. (52), kod koga je, prilikom pretresa stana u Novom Sadu u kome neprijavljeno boravi, pronađeno 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalna vaga. Zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga B. G. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete „ekstazija“ i druge psihoaktivne supstance, a protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Prvi dan Exit festivala protekao je mirno, bez narušavanja javnog reda i mira, kažu u MUP-u, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ističe da i ova zaplena narkotika pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo - naglasio je ministar Vulin koji je pohvalio rad policijskih službenika i upozorio da će policija tokom svih dana trajanja festivala raditi istim intenzitetom, posvećeno i uporno kako bi osigurala bezbednost i obeshrabrila one koji i pomisle da bez posledica mogu da prodaju narkotike.

- Svakog narko-dilera i uživaoca droge naći ćemo i u skladu sa zakonom privesti pravdi - poručio je ministar policije.


Nakon prve noći sakupljeno više od 11 tona smeća


Jutro nakon prve noći festivala sakupljeno je preko 11 tona otpada, tačnije 11.080,00 kilograma, a i ove godine radnici će sakupljati ambalažni otpad za reciklažu.

Prvog festivalskog dana policija zaplenila više od šest kilograma droge, radnici Čistoće sakupili oko 11 tona smeća

Foto: JKP "Čistoća"



- Na devet kontejnerskih mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave, biće postavljeno 30 kontejnera specijalno opredeljenih za reciklažni otpad. Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad biće razvrstan, baliran i predat reciklerima na dalju preradu.Osim ovih posuda, postavili smo i kontejnere za ambalažni otpad i kante od 240 l na prostor Petrovaradinske tvrđave kao i na sve najfrekventnije lokacije u okolini, pre svega u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, kao i na Kej žrtava racije. Sve posude će se svakog jutra prazniti i odnositi na separaciju na Gradsku deponiju u Novom Sadu - poručuju iz JKP „Čistoća“ i pozivaju posetioce Exita da im pomognu u akciji, kako bi sakupili što više reciklažnog otpada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?