Pucnjava pored osnovne škole, ranjen muškarac

16:01:00 24.01.2017, Komentara: 2

Novi Sad - Niko Uskoković (37) ranjen je danas oko 12.30 u pucnjavi pored novosadske Osnovne škole "Đura Daničić" u Ulici Dušana Vasiljeva, dok su deca izlazila iz škole nakon završetka prve smene.

Pucnjava pored osnovne škole, ranjen muškarac

Upucani Uskoković bio je u belom džipu marke "Range Rover", parkiranom neposredno kod škole, a nezvanično, zadobio je dve prostrelne rane u ruku. Zbrinut je u Urgentnom centru.On je od ranije poznat policiji, kada je 2012. godine priznao trgovinu drogom, piše 021.

Blic piše da je prema rečima očevidaca ispred škole je odjeknulo desetak pucnjeva i da je na beli džip pucano je iz crnog automobila.

Na ovaj događaj reagovao je i gradonačenik Miloš Vučević, ali i stranke. Vučević je zatražio je od policije da pod hitno otkriju i uhapse učesnike u pucnjavi.

- Ovo je slučaj bez presedana. Užasnut sam činjenicom da su se neki vandali drznuli da pucaju u sred dana ispred škole, dok iz nje izlaze đaci. Srećom, pa nema tragičnih žrtava. Ne zanima me da li je u pitanju bio mafijaški obračun, ili nešto drugo, jedino što me zanima jeste da počinioci budu što pre privedeni pravdi, i da ni jedno dete više u Novom Sadu ne plače i nema traume zbog rafalne paljbe kojoj je bilo svedok. Grad Novi Sad će i dalje preuzimati sve mere u okviru svojih nadležnosti, kako bi obezbedio bezbedno odrastanje i život svim svojim sugrađanima. Od policije očekujem brzu i efikasnu akciju u slučaju današnje pucnjave ispred Osnovne škole "Đura Daničić" – saopštio je Vučević.

Pucnjava pored osnovne škole, ranjen muškarac

Reagovala je i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Oni kažu da je današnja pucnjava dokaz ludila u koji Novi Sad klizi kada je reč o kriminalu i da je nedopustivo i užasavajuće da roditelji strepe kada decu pošalju u školu.

- Bilo kakve statistike po kojima se kriminal u gradu smanjuje su apsolutno irelevantne u trenutku kada se događa pucnjava pred đacima, kod osnovne škole. Ovo je još jedan dokaz da nije dovoljno samo povećati broj policajaca u Novom Sadu, niti uvesti školske policajce koje će roditelji plaćati iz svog džepa, nego daje potrebna drugačija organizacija rada policije. Potrebno je vratiti sektorske policajce, a njih su Novi Sad i drugi gradovi i opštine Vojvodine imali dok je Vojvodina imala svoju policiju - navodi se u saopštenju LSV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Sloba53

, *.mbb.telenor.rs

Što nema pokrajinske policije zasluge ima i LSV.


Ana

Užas, svakog dana sve gore, prvo smo bili užasnuti kad su se dileri upucavali noću, pa danju u širem centru, Štrandu i sada prepodne sa rafalnom paljbom ispred škole. Dno je stiglo. A sudstvo pusti sve koje uhvate. Oni su posebno zaslužni uz političare koje se grle sa mafijašima za sve ovo.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?