Putevi prohodni, zabrana saobraćaja na Iriškom vencu

12:04:00 04.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog snega koji od jutros pada ponovo je aktivirana Zimska služba. Kamioni još uvek nisu na ulicama, ali je uvedeno dežurstvo i prati se situacija na terenu.

Putevi prohodni, zabrana saobraćaja na Iriškom vencu


Zimska služba prema redovnom rasporedu stalno dežura od 1. novembra do 1. aprila, ali je sada zbog vanredne potrebe Gradska uprava izdala nalog da se ova služba aktivira. JKP „Put“ je prekinuo sa radovima i na 21 vozilo je montirao opremu za čišćenje snega i posipanje soli, piše 021.rs.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski za 021.rs navodi da za sada nema ekstremnih padavina i problema na saobraćajnicama. On navodi da su putevi za koje su oni nadležni vlažni i da za sada snega ima samo na putu Rakovac - Zmajevac, koji se intenzivno održava od jutros.

- Prema prognozi, sneg će ovako padati do sutra, međutim temperatura je takva da je zemljište toplo i sneg se odmah topi. Tokom noći se očekuju temperature oko nule i ispod, tako da ćemo verovatno sva vozila aktivirati da posipaju so na puteve - kaže Etinski.

On dodaje da se ne očekuje da će biti potrebe za čišćenjem snega, eventulano na nekim od puteva na sremskoj strani.

Autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja redovno voze, osim za Vrdnik koji od posle 11 časova ne ide zbog obilnog snega na Iriškom vencu.

Kao i uvek kada su ovakve vremenske nepogode u pitanju, na Iriškom vencu i sada važi zabrana za teretna vozila.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?