Računi „Informatike“ koji stignu tokom vanrednog stanja ne moraju da se plate pre 2021. godine

09:04:00 03.04.2020, Komentara: 1

Novi Sad - Novosađani račune za komunalne i druge usluge koje naplaćuje Informatika, a koji stignu tokom vanrednog stanja, ne moraju da plate pre 2021. godine.

Računi „Informatike“ koji stignu tokom vanrednog stanja ne moraju da se plate pre 2021. godine


Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da je ovo vid pomoći građanima, jer su tokom vanrednog stanja mnogi ostali bez prihoda ili primaju umanjene zarade. Prema njegovim rečima, na računima za mart, kao i drugim računima koji stignu za vreme vanrednog stanja, stajaće datum dospeća 31. decembar 2020. godine.

- Računi će dospevati na naplatu u 2021. godini bez obračuna kamate. Znači niko nije dužan da plati račune dok traje vanredno stanje. Naravno, oni koji žele mogu da plate, time će olakšati Gradu da radi i hvala im na tome - naveo je Vučević.

Gradonačelnik je dodao i da će Grad pokušati da dodatno pomogne privredi, pored odluka koje donosi Republika. Kao primer je naveo to što će plaćanje rezervacije tezgi dok pijace ne rade, biti preneto na period kada ponovo počnu da rade. Razmatraju se i različiti modeli kako da zakupci poslovnog prostora svoje obaveze namire uz popust do kraja godine, ili da u 2021. godini isplate zakupninu u celosti, bez obračunavanja kamate. Vučević je dodao da će narednih dana doneti odluke kako bi ugostitelji, frizeri i druge uslužne radnje ostale u lokalima, da ekonomski izdrže ovaj period i da sačuvaju radna mesta.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dragana

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Da li će građani koji redovno izmiruju svoje obaveze biti oslobođeni plaćanja bar JEDNOG računa?
Da li se naplaćuje dezinfekcija zgrada koju vrši CIKLONIZACIJA I STAN?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?