Radionice o značaju šuma danas u OŠ „Kosta Trifković“

09:10:00 13.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - U toku su radionice o značaju šuma za učenike osnovnih škola, a cilj projekta je povećanje znanja i proširenje svesti o važnosti očuvanja šuma i podizanja novih zasada i njihove nege u Vojvodini.

Radionice o značaju šuma danas u OŠ „Kosta Trifković“


- Tokom pet meseci trajanja projekta, želimo da unapredimo znanje građana o važnosti šuma i povećamo aktivizam u njihovoj zaštiti i to kroz obuku dece u osnovnim školama u Vrbasu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu i kroz organizovane akcije sadnje u svakom gradu – navode u Pokretu gprana.

Danas će radionica biti održana u Novom Sadu u OŠ „Kosta Trifković“, sutra u OŠ „Dobrosav Radosavljević- Narod“ u Zasavici, a u petak u OŠ „Dobrosav Radosavljević-Narod“ u Ravnju i u matičnoj istoimenoj osnovnoj školi u Mačvanskoj Mitrovici.

Do sada su održane dve radionice u Novom Sadu i jedna u Vrbasu.

Radionice su deo projekta „Šuma zove na dijalog“, koji se realizuje u okviru programa EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine, koji sprovode Mladi istraživači Srbije (MIS), uz podršku Švedske. Projekat realizuje Pokret gorana Novog Sada sa još tri člana mreže „Pošumimo Vojvodinu“ – Ekološki pokret Vrbasa, Ruralni centar Sova i Dečija ekološka akademija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?