Radionice za trudnice o oralnoj higijeni

11:08:00 15.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radionice za trudnice o oralnoj higijeni biće održane od 21. do 23. avgusta u Školi za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“ u Centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja, u Almaškoj 4.

Radionice za trudnice o oralnoj higijeni

Foto Dom zdravlja Novi Sad - Facebook




Polaznice školice za trudnice mogu doći na predavanja u ponedeljak, 21. avgusta i utorak, 22. avgusta, od 10.30 časova ili u sredu, 23. avgusta od 8.30 časova.

Radionice su deo projekta „Kalendar oralnog zdravlja trudnica” Službe stomatološke zdravstvene zaštite i Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja „Novi Sad“ koji se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Cilj ovog projekta je unapređenje oralnog zdravlja žena koje su u drugom stanju, utvrđivanje faktora rizika za nastanak oboljenja, kao i sprovođenje edukacije o značaju održavanja redovne i pravilne oralne higijene. Osim toga, u radionicama će se govoriti o nekariogenoj ishrani (hrana koja izaziva kvar zuba), lošim navikama koje utiču na oralno zdravlje, redovnim posetama kod stomatologa, kao i preporuke za održavanje oralne higijene kod novorođenčeta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Umerena kiša
14°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?