Radmili Leovac nagrada za najbolju mladu novinarku u Novom Sadu

14:12:00 21.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Slobodna novinarka Radmila Leovac ovogodišnja je dobitnica nagrade za najbolju mladu novinarku u Novom Sadu, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola. Nagrada joj je dodeljena za sveukupan angažman u oblasti novinarstva i promovisanje javnog interesa.

Radmili Leovac nagrada za najbolju mladu novinarku u Novom Sadu

Tročlani žiri, u sastavu Bojana Karavidić, Dejan Pralica i Norbert Šinković, ocenio je da Radmilin rad odlikuje široko polje interesovanja za društvene i lokalne političke teme.

"Odlikuju je i društvena angažovanost, kao i poštovanje etičkih standarda. Priloženi tekst, objavljen na stranici fairpress.eu, sadrži dubinsku analizu stanja u medijskom sektoru, višeslojni prikaz problema u relaciji sa temom medijske slobode", kažu u Novosadskoj novinarskoj školi.

Osim Radmile, žiri je u uži izbor uvrstio Nikolu Matickog, urednika "Žurnalista" i Leu Kotlicu, novinarku "O radija".

Inače, Radmila je od diplomiranja na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta 2012. godine, radila u tradicionalnim i novim medijima, ali i kao frilenserka. Iz hobija piše blog "Dnevnik Miluškine mame" na portalu Bebac. Do letos je radila na "O radiju" Radio-televizije Vojvodine, kada je novo rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa odlučilo da ne produži ugovore mnogim honorarcima među kojima je bila i ona.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?