Radnici Doma zdravlja strahuju za posao ako se ne učlane u SPS

09:03:00 07.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici Doma zdravlja žale se da ih rukovodstvo te ustanove tera da se učlane u SPS, a ako zahtev odbiju, kažu da dobijaju pretnje da će ostati bez posla.

Radnici Doma zdravlja strahuju za posao ako se ne učlane u SPS

Radnici tvrde da najveći pritisak trpe mlađi radnici, koji su zaposleni na određeno, jer ako ne uđu ovu partiju, gde je direktor Veselin Bojat član Izvršnog odbora novosadskog SPS, rizikuju da im se ugovor više nikad ne produži. Pretnje dobijaju i stalnozaposleni koji nisu politički opredeljeni, pogotovo oni koji nisu lekari i rade na slabije plaćenim radnim mestima.

Radnica, koja je želela da ostane anonimna, kaže da je prvo zamoljena da razmisli da se učlani u SPS, a zahtev je stigao direktno iz vrha rukovodstva i direktora.

- Nekoliko puta sam izbegavala da o tome uopšte pričam i rekla sam da me politika ne zanima, a onda je stigao ultimatum od direktora da biram, ili stranka ili posao. Ne znam šta da radim, ali u partiju neću sigurno - kaže ova radnica.

Ona tvrdi i da su se u Domu zdravlja pojavili i spiskovi onih koji neće da se učlane u SPS i zbog toga ih čekaju otkazi. Redakciji Blica javila se i mlada medicinska sestra koja tvrdi da je, kada je konkurisala za ovaj posao, dobila sugestiju da potpiše pristupnicu u SPS.

Dunja Civrić, predsednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, kaže da do nje nisu stigle pritužbe radnika Doma zdravlja.

- Nažalost, svi znamo da stranke barataju sa svojim spiskovima gde god je država gazda - ističe Civrićeva.

Direktor Veselin Bojat odlučno negira da bilo koga tera da se učlani u njegovu partiju. Nasuprot tome, kaže da je otpustio troje načelnika upravo iz SPS, a na njihovo mesto postavio ljude, koje, kako tvrdi, nije pitao iz koje su stranke.

- Bitno je samo da su oni savesni, stručni i ispunjavaju profesionalne kriterijume. Dom zdravlja je dom svih Novosađana - tvrdi Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?