Radnici GSP-a traže smenu rukovodstva i bolje uslove rada

19:01:00 11.01.2018, Komentara: 2

Novi Sad - Nezadovoljni radnici GSP-a uz podršku sindikata „Nezavisnost“ održali su juče skup na kojem su odlučili da zatraže hitan prijem kod gradonačelnika Novog Sada, smenu rukovodstva i poboljšanje uslova rada i situacije u gradskom prevozniku.

Radnici GSP-a traže smenu rukovodstva i bolje uslove rada


Kako je navedeno u proglasu koji je objavljen nakon ovog skupa, a do kojeg je došao i novisad.com, na skupu je bilo oko 200 radnika JGSP „Novi Sad“, što „nije zabeleženo u poslednjih desetak godina, a da pritom nije došlo do bilo kakvog remećenja procesa rada“. U biltenu je istaknuto i da su druga dva sindikata i oba udruženja vozača bojkotovala ovaj skup, ali da ovako veliki odziv govori o težini problema u kojima se nalaze i zaposleni i preduzeće.

Nezadovoljni radnici, osim početka razgovora sa novosadskom vlašću i smene rukovodstva, traže da se obezbedi dovoljan broj vozača za normalno funkcionisanje prevoza, da plate budu povećane, da se sprovede ozbiljna reorganizacija preduzeća uz učešće grada, da se uvede elektronski sistem naplate karata i značajno obnovi vozni park.

Pročitajte tekst proglasa radnika GSP-a.

Radnici GSP-a traže smenu rukovodstva i bolje uslove rada


Podsetimo, sve veći broj građana žali se na loše uslove u gradskim autobusima, te da cena karte nikako ne odgovara nivou pružene usluge. S druge strane, sve više vozača odlazi u inostranstvo i GSP kuburi sa manjkom ovih radnika.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Dragan

Katastrofa u rukovođenju firmom je dovela do toga da bi GSP uskoro mogao da ostane bez vozača, zapošljavanje prekomernog partijskog kadra po kancelarijama, izmišljanje novih radnih mesta, ucene, pritisci, dovelo je do toga da je firmu napustilo 200 vozača a još 150 se sprema na proleće da ode. Ko će da vozi građane novog sada, o tome se nerazmišlja. Sadašnja situacija kako kažu dogorelo je do noktiju i radnici su spremni po svaku cenu da istraju u svojim zahtevima oa šta god da se desi.


Nole

, *.dynamic.kdsinter.net

Jedan za drugim stranački direktori urušavaju preduzeće zarad stranačkih interesa zapošljavaju bespotrebno partijske kadrove i poslusnike prave milionske dugove i odlaze na sledeće direktorsko mesto bez ikakve odgovornosti strasno!!!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?