Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ uređuju Goranski park i Trg mira

08:11:00 16.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Počeli su radovi na realizaciji projekta „Očuvanje i unapređenje zelenila Goranskog parka sa Trgom mira u Novom Sadu“ kroz koji je planirano orezivanje 46 postojećih stabala, sadnja 48 stabala lišćara, 300 komada sadnica šiblja, kao i sadnja ruža i perena. Pored toga, biće postavljeno šest klupa i 10 drvenih korpi.

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ uređuju Goranski park i Trg mira

Foto: JKP "Gradsko zelenilo" (Facebook)



- Realizacijom navedenih aktivnosti na očuvanju i unapređenju zelenila u Goranskom parku i Trgu mira utičemo na poboljšanje uslova životne sredine ovog dela grada kroz smanjenje aerozagađenja, količine prašine i buke. Podizanjem funkcionalnosti pojedinih segmenata sistema zelenila (u zoni saobraćajnica, u okviru stambenih zona, parkovskih područja, zaštitnih zona i dr.), unapređuje se sistem zelenila na širem području Grada Novog Sada – navode u JKP „Gradsko zelenilo“.

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ uređuju Goranski park i Trg mira

Foto: JKP "Gradsko zelenilo" (Facebook)



Pored ovih aktivnosti koje su u toku, a podrazumevaju da u periodu mirovanja vegetacije Novi Sad postaje bogatiji za novo zelenilo, radnici JKP „Gradsko zelenilo“ u svim delovima grada sade i rade na popuni sadnica već postojećih drvoreda, cvetnih gredica i drugog zelenila.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?